hjälp min hjärna.

för att väga upp, eller ner beroende på vilken språkbild som känns rätt, livets saftiga söta frukter som till exempel fin man, fint hus, lovely extended family och to-be-snajdig trädgård så har min hjärna planterat en citron i närheten av någon viktig hormonproducent. Det går inte att njuta av söta frukter alls när belöningssystemet förvirrat sig i anpassningsprojekt, jobbdjäfvulskap och självuppfattningsmissförstånd. Om man kunde samla på stressymtom skulle jag behöva ett nytt vitrinskåp vid det här laget. Ett vitrinskåp i sig skulle visserligen innebära en alldeles egen stressfaktor eftersom det är nästan det värsta jag vet. För att få en fullt fungerande individ att på två timmar nästan närma sig betongväggen behövs bara tio minuters närvaro i svensk sjukvård.Vi samlar flextid och timbankstid och jobbar extra och övertid och räckerintetilländå och blir så jävla ÄGDA av människor som tror att sjukvård fungerar som en fordfabrik. Den bästa no-stressbehandlingen förutom en cd-skiva med valläten skulle just nu vara att få ge sin arbetssituation en rejäl omgång med barndomens traditionella tortyrmetod "tusen nålar". Eller en i alla åldrar gångbar spark i arslet. 
angående anpassninsprojekt så har slutdatumet inte gått ut än och följdaktligen finns det utrymme för ytterligare utveckling innan indikation finns för avvikelserapportering. självuppfattningsmissförstånd är tröttsamt för både inblandade och utomstående och behandlas därför med tystnad. 


and i laughed my head off

som för att göra vardagen lite roligare uppfanns förstaaprilskämtet och som för att göra en lång natt något kortare valde vi att, tillsvnästansprackavskratt, valde vi att på ett förmodligen inom sjukhusvärlden klassiskt vis klura ut ett skämt tills morgonpersonalen dök upp och låtsasisolera avdelningen.
Människan är som vackrast iklädd skyddrock, munskydd, plasthandskar och blåa skoskydd. Under förespegling att MAVA fått in en TBC-smittad patient hängde vi upp en gul isoleringsskylt på dörren och ställde ut allt småttochgott som finns av skyddutrustning att välja mellan. Hygienföreskrifter skrevs ut och markerades med överstrykningspenna version skriksrosa. Redan innan klockan slagit 05 hade vi hunnit skratta oss nästan i kramptillstånd, slagit vad om vilka som skulle skratta oss i ansiktet, vilka vi skulle skratta i ansiktet och vilka som förmodades komma med för mycket grus i ögonen för att kliva rakt över det roliga utan att lägga märke till det. Jag kunde knappt ventilera mig. Så uttråka, understimulerad och uppenbart humorbefriad var jag. Och som för att jävlas med mig så lät morgonpersonalen det roliga stanna där för uppenbarligen finns det hos vissa människor varningssignaler och skämtfilter som blinkar rött när fällor finns. En gick, på förhand tippad som en av få vilka skulle skratta åt oss. För att beröva oss belöning för vår möda så valde arbetsterapeut modell storskojare att gå i vår fälla efter vår sorti men jag skrattar nästan lika bra bara vid min inre fantasi om detta spektakel. Understimulans pays off.