onsdag 31/10 2007

Och det är inte klokt men om två timmar och elva minuter är det november. Denna fasansfulla månad som ärligt talat inte har något gott med sig alls. Man får se till att planera den väl så att det alltd finns några fina stunder att se fram emot. Och det verkar ju inte vara några problem att fylla sin lediga tid med aktivitet, snarare skulle mna behöva några extra timmar om dagen. Jag har smått börjat fastna i min träningsnarkomani igen, min kropp är som mest levande då. När jag anstränger den till det yttersta. Allting känns klarare i mig då. Under tiden och efteråt. Jag behöver det för att känna mig nöjd med mig själv. Vilket leder till problem så fort jag tvingas kompromissa med det eftersom det blir en inre stress hela tiden. En svårighet att vara nöjd ändå. Kroppsuppfattningen är flytande. Beroende av enskilda händelser. Beroende av vissa människor. Så jävla komplext.

Världens bästa frukost

Som gör att både jag och Em inte vill något hellre än gå och lägga oss jättetidigt så vi kan få vakna igen och njuta!
Havregrynsgröt med linfrön, bara för den nyttiga grejens skull, inte för att det ger extra njutning. Alls.
En halv banan
Ett halvt äpple
Havremjölk (is the shit!)
Krydda med kardemumma och kanel eller kanske kokos? Eller vad som helst som är gott.

Once you go havregrynsgröt, frukt och havremjölk you never go back.

CV-problematik

Hur säljer man in sig själv till eventuella arbetsgivare utan att kräkas på sig själv? Hur beskriver man sina färdigheter utan att man låter som den drygaste idioten i universum?

Jag är övergiven.

Av Blekingska nationen. Jag fattar ingenting. Dom som var där fattade verkligen ingenting. Vi provade alla metoder för att få dem att älska oss. Dom älskade inte oss, "spela något alla känner igen, snälla, snälla. Gå hem och lyssna på P3. Mitt enda råd tyvärr.


Ni kan aldrig gissa vad jag har hittat im min egen ficka!

Igår hittade jag utan skattkarta eller annat redskap the secret way to friskis. Eller så hemlig kanske jag inte ska kalla den, det var ju till och med skyltat. Men på jakt efter tvättstugan i husets källare vilken låg flera labyrinter bort (tvättstugan alltså, syftningar är inte min starkaste språktävlingsgrej) hittade jag en öppen dörr rätt in i receptionen. När jag bokade min tvättid hörde jag musiken från längst in i gymet där dom stora killarna och tjejerna har tyngdlyftartävlingar och spänner sig för varandra och alla andra. "Idag kör jag bara biceps och sen går jag och solar, vi ses imorgon". Alltså. Jag behöver inte ens ha ytterskor på mig när jag ska gå och träna för jag kan gå bakvägen I.N.O.M.H.U.S. Jag bor alltså i kyrkan.

För första gången

Sedan jag flydde den akademiska småstadsidyllen (trots Lunds inte alls särskilt pyttelilla storlek är den full av storstadsidyll ändå) för den lite hektiska storstaden har jag inte annat än älskatälskat det. Jag älskarälskar det fortfarande men har de senaste dagarna inte kunnat låta bli att sakna det lilla. Kanske är jag mest nostalgisk. Att hänga med Ullis i Uppsala har påmint mig om de skitfina åren då alla jag överhuvudtaget kände bodde i samma kvarter och man sågs jämtjämt. Så himla fint det var. Jag förstår att många människor fastnar i studentvärlden alldeles för länge. Skönt att veta att det inte finns något kvar av det där i Lund. Korridoren är splittrad, Blekingska likaså. Ändå skulle jag betala mycket för en onsdagkväll på B500 tillsammans med finafina korridorare.


Ännu en helg i ett fantastiskt paradis

Helgerna blir mer och mer fantastiska tidszoner i verklighetsflykt. Vardagarna blir mer och mer fyllda av obehagliga och behagliga tvång. Alltallt är ett tvång. Fredag-lördag-söndag tillåter jag mig att leva precis som jag vill och jag låter det kosta mig precis det som krävs. Förra helgen bestod det ljufva i teater och fest med fint folk. I fredags flög jag till Uppsala för att glömma mig själv för ett tag och låtsas att Uppsala och Ullis är min borg. Det började i stor dramatik, åtminstone inuti mig. På bussen på väg till Sturup fick jag för mig att läsa det finstilta på mitt boardingkort (jag till hör den übermoderna yuppiegenerationen som lärt sig checka in via internet) och insåg att jag enligt dem borde ha skrivit ut fler bokningsbevis är jag gjort. Dramaqueen som jag är föreställde jag mig att jag inte ens skulle komma iväg utan fastna i Skåne och därmed slarva bort tusenlappen jag lagt på flygskapet. Men sastanten var snäll och det var inga problem. Säkerhetskontrollanterna fick för sig att jag skulle spränga planet i luften med hjälp av lite hårgele vilket innebar att jag fick panikchecka in världensminstaväska så att jag skulle slippa slänga den, fattig student är man ju faktiskt.
Man får inte ha telefonen påslagen på flyget, det vet alla, även jag och jag är väldigt lydig. Men inte särskilt smart. Sedan jag bytte telefon, eftersom den andra försvann en blöt natt, har jag inte brytt mig om att byta pin-kod. Alltså. I samma sekund som jag slog av den så insåg jag att jag inte skulle kunna sätta på den igen förrän jag fick tag på Emma senare på kvällen. Jag kan inga nummer till vänner i huvudet och jag har inga nummer nerskrivna. På Uppsala centralstation försökte jag ringa från en mynttelefon (det ni, inte så 2000-tals-yuppie-era) till både karin och 118 118, 118118 funkade inte och inte karin heller eftersom jag såklart slog en siffra fel. Jag försöka skaffa mig internettid för att snoka på eniro men automathelfvetet var broken så jag gav upp. Tänkte, att är man på semester så får det kosta. Jag köpte mig ett nytt comviqnummer och pengar att ringa för. En förlustaffär kan man säga men jag fick i alla fall tag på Anders och Ullis nummer. Thank God.
Resten av helgen bestod av mat och vin och fint hångel och fett/sockerintoxikation, promenader land och rike runt och en massa fina samtal. Alla älskade vänner. I love to to death.

Nu är jag slagen tillbaks till en vardag jag inte vet hur jag ska hantera riktigt. Praktik och jobbframtid, och uppsatsframtid och alltsommanjuharmedsigibagagetsedantidigareochtänkerpåibland. Fan. Nu ska jag lägga mig och sova, eller I hope so. Inatt sov jag i 3,5timmar i eftermiddags i 3 så jag vet inte riktigt på vilken nivå min trötthet befinner sig och hur mycket jag bara vill fly vakenheten.

Jag och Em har bestämt oss för badrumsommålning but Im not telling you what its going to look like.


Det börjar likna sammanfattningar

Men tröttheten griper mig och alla måsten får gå före min lust att blogga. Och ofta har jag tyvärr inte ens lust även om det är väldigt trevligt varje gång jag sätter mig för att finna ord för alla fenomen i mitt liv.
Helgen som gått (det var ju visserligen mångamångatimmmar sedan den tog slut) har varit en fantastiskt bra helg så jag verkligen undrar om det är rättvist att man får ha det så bra. Fredagen innebar visserligen katastrofkb men vi spelade åtminstone skivor själva och slapp försöka dansa till den på inga sätt bra musiken ute på stora. Dom gräver sin egen grav. Men tonåringar kommer det alltid finnas.
I lördags var det dags att fira moderns födelsedag ytterligare en gång en månad i efterhand. Jag bjöd på brunch bestående av bruschettas och blueberrypancakes med fruktsallad och glass i mitt hem. Vi hängde på stan och konsthallen och jag försökte hitta ett par tights jag kunde ha på mig till den himmelens korta klänningen jag hade på mig eftersom jag direkt efter födelsedagshänget skulle på inflyttningsfest. Jag hittade inga tights och fick nöja mig med de nylonstrumpor jag redan ägde. Kanske var det därför jag hittade en man senare, vad vet jag. Efter himmelskt god mat på Siciliana var det dags för huvudsyftet med dagen, teaterföreställningen "Kalla det vad afn du vill". Jag ska erkänna att jag hade sådär höga förhoppningar. MEN, den visade sig vara superfantastiskt rolig och underhållande. Jag har aldrig skrattat så mycket koncentrerat på tvåochenhalvtimme. Jag skulle kunnat dö lycklig då. 
Söndagen bjöd oss på en promenad till IKEA men tyvärr ingen IKEA-mjukglass som jag hade hoppats på eftersom IKEA I Malmö ligger lite efter IKEA Älmhult och inte har strössel. Då vill inte jag ha. 

Helgen som kommer blir förmodligen lika fin. Då unnar jag mig att lägga jättemycket pengar på ett mijlöombyte och transporterar mig på ett tyvärr väldigt omiljövänligt sätt till Uppsala för att hälsa på världsfina Gullis. 

Jag lovar att det finns svarta moln i mitt liv också, till exempel mormor på sjukhus, övertygelse om egen sjukdom och allmän påverkan av regn och ganskakrasslig sambo.
  


En helt ny verkligen.

Så har fem veckor i hemsjukvården på landsbygden lagts bakom mig och bytts ut mot någonting helt annat. NÅGONTING HELT ANNAT. Pillertrillands gamla tanter och farbröder har blivit barn, små barn och stora barn med världens tyngsta, nästan dödande behandlingar. Den enda anledningen till att man ger dessa preparat till människor är för att de inte ska dö. Lever gör man knappt. Barn med äggstockscancer, cancer i njurarna, tumörer i hjärtstam. Allla biverkningar behandlas med hästdoser av andra preparat och vätskor. Alla barn har en dosa inopererad i bröstet för att man ska kunna ge effektiv intravenös behandling. Ändå är barnen så levande. Lika alla andra barn, de leker och skrattar och protesterar och gråter. Deras föräldrar är som vilka andra föräldrar som helst förutom att de lever med den ständiga oron för att deras små barn inte ska få uppleva sin nästa födelsedag. Under tiden jag befinner mig på avdelningen är det väldigt lätt att bortse från allvaret. Man är så inne i rollen som sjuksköterska och barnen är så söta och rara. Men idag när jag kom hem dök mörkertankar upp och jag kan inte riktigt släppa det. Alla funderingar och undringar. Allt hat mot den jävla världsorättvisan. Men. I alla fall så har de svenska barnen en chans. Så många barn världen runt som inte ens har det.

My computer is back

Min dator som jag så länge så länge trodde var på vägut genom fönstret, och som varit på väg ut genom fönstret har genomgått ett mirakel! Sedan jag flyttade till Malmö för meräntvåmånadersedan har det vägratvägrat internet. Vi har slitit vårt hår och vi har svurit åt varandra. Vi har hunnit skaffa två stycken routers som vi lämnat tillbaks till Kjelle för att vå inser att 600 pix kan vi ju inte ligga ute med när vi bara har Emmas dator att nätverka med. Jag fick förstånd. Drog nytta av fina snälla kontakter. Som på 2 sekunder makes my Explorer explore the world. Nu surfar jag TRÅDJÄVLALÖST i min soffa och vårt hem är sladdar mindre!!

Lost for one week.

Bloggen har hamnat i skymundan när allt annat lagt beslag på min tid. Bråk med Comviq som till slut  gett mig besked om att jag den 11 oktober kommer få tillbaks mitt liv, a.k.a mitt gamla telefonnummer. TIlls dess får jag stå ut med kontantkort som gör att jag varken kan skicka fina bilder till folk från utomlands eller ringa folk i utomlands. sjukt dålig service.
Gårdagen var således en utomlandsvitelse om så bara av den grad att var köpenhamn vi talar om. Man kan nästan kalla det för en förort till Malmö, så när är det dit. Eftersom uniform är inkonsthatare av rang (kan möjligtvis omförhandlas den dagen vi själva står för fiolerna) krävs det en del arbete för att kunna uppleva godbitarna ändå. Igår var det mode selektor som fick köpenhamnsborna och deras ditresta vänner att svettas på VEGA. Resten av kvällen var tyvärr casual random techno som man skulle behöva en eller ett par svampar för att uppskatta.
Idag har inga aktiviteter förutom stilla horisontalläge, äta och surfa ägt rum, precis som brukligt när man somnade först klockan kvartisjupåmorgonen. Emma är på fest. Jag har min egen technogfest. Jag vet inte vad jag ska göra.