for the love of light

så vacker en kvällspromenad i december. ingenstans är ensamt och kallt, mörkret är bara en annan dimension av ljuset. 
allt är upplyst. 





och här fanns det tankar om bild på vackra kontraster, trädgrenar som skuggor mot den hårda tegelväggen. den varma inomhusvärlden på andra sidan fönsterrutan men datorn vill inte lägga upp bilden och jag vill sova och drömma om annat som är vackert. 








olika element av livet

arbetaren, husmodern, söndagsflanören och sällskapsknarkaren. 

efter att under nattens timmar ägnat mig åt övertygelser om stundande feberfrossa istället för sömn var det dags att ombordstiga inte-regalskeppet-vasa-utan-regalskeppet-saaben. om inte flytande ur hamn så heller inga visioner om det. att jobba en söndag är inte givetvis av ondo, med julfestskandaler, julfestfyllor och underlivsliknelser att prata om blir även en okyrklig söndag till ett rent nöje. 

att lära sig något nytt varje dag är ett motto av få som jag tror stenhårt på. att lära sig saker och sedan komma ihåg dem är något jag hittills aldrig erfarit. idag har jag helt utan handledning på eget bevåg lärt mig att mangla lakan. mina lakan och jag tillbringat tillräckligt lång tid i tvättstugan för att emma ska undra om jag inte blivit bortrövad och efterlyst mig. om jag sedan bemästrat manglen och själva tillplattningsproceduren enligt väl beprövad metod eller en unik helt obeprövad metod låter jag bli att spekulera i. mina lakan trivs och jag med dem. 

om någon på 20talet berättat för människorna att man om inteallsmångaår slipper skriva komplicerade skrivstilsbrev till sina släktingar på andra sidan atlanten utan istället kan titta på varandra och prata hur länge som helst helt gratis skulle dom nog fnysa och börja prata om djäfvulskap. jag är glad att jag lever nu eftersom jag är okreativ i min skrivstil och dessutom skulle tvingas lära mig att inte vara högerhandshandikappad. 

för att söndagar i soffan är en sån långsam företeelse tog frugan och jag med varandra ut på en sen, nästan nattlig promenad. förbi musikhjälpen-cellen på gustav och malmöstads kitschkalender på stadshuset. samtalandes mest om relationers in- och utvecklande och om stereotypäcklig reklam från biltema där pappa också vill ha leksaker. och mamman behöver inga för dammsugaren sitter redan fast i armhålan på henne och räknas därmed som en kroppsdel? 

hemkommen, avklädd och nedkrupen hör finaste lilla kusin av sig och lockar min söndagsmage med kladdkaka och film. trots en timme till midnatt och måndag på andra sidan kalenderstrecket valde jag att ta mysbyxorna a.k.a jobbyxorna under armen och befann mig tio minuter senare nedkrupen i soffoceanen strålad av kroppsvärme från två underbara-kvinnor-inte-vid-vatten-men-istan. 

måndagen har smugit sig på utan några närmare tankar på att det borde ångestfylla mig och jag förmodar att natten inte ens kommer bjuda på några hot om feberfrossa men förhoppningsvis ge mig drömmar om en vacker man långt bortom bergen. 

sometimes time is just enough

på grund av gräsänksskapet så ägnar jag de kommande två veckorna åt urbanisering istället för min senaste lantlivslivsstil. staden känns mig bekant och bussen lika så men jag saknar redan jetplanet även om det så bara var sjutton timmar sedan jag senast gjorde sorti från det. som för att låta mig inspirerar av effektiviteten hos en rysk man på landsflykt till thebigA har jag ägnat eftermiddagen och kvällen åt vad man kan kalla entotalmassaolikasaker. tilläggas kan att jag vaknade klockan sex imorse och i ett komatöst tillstånd tillbringat de första ljufva åtta timmarna kanske inte så hårt arbetandes men ändock i arbete. 
för att slipa min hemmafruprofil har jag. sanerat mitt sovrum och packat upp loppisfynden från sommarens loppisrunda. dammsugit även resten av slottet som kallas dödenidimman. tvingat min dator att bonda med skype once and for all. lagat mat och på hemmafruvis prathängt med kusin och fru. lagat tre par byxor i grenen eftersom jag på o-hemmafruvis hatar att införskaffa djäfvulskapet och sparar på de par jag har tills de knappt syns på grund av alla hål. diskat och rengjort spisen så att jag som hemmafrumetod kan spegla mig i den. organiserat min tyvärr nästanendalevandekrukväxt så att den växer där den ska. köpt genomtänkta julklappar till tre viktiga personer. SAMT. klippt luggen. OCH. plåstrat om mitt blankslitna vänstra innerlår som blev demolerat av mitt hela högra lår under gårdagens löptur i lantluft och snålblåst. nu pendlar aktivitetsalternativen mellan stora klippklätterboken och lilla sovstunden och jag tror mina ambitioner till trots att det blir det senare.