Ljubljana alskade oststat

Nu har vi solat och badat oss sonder och samman. Efter fem dagar i vacuum fran omvarlden (mycket valebehovligt sadant) var det igar dags att tagresa lite igen. Forst Zagreb men bara for ett par timmar sen var det dags for skrammelnastan sa man kanner sig som boskap-tag till Slovenien. Vackertvackert land. Massor av berg och dalar och vattendrag. Vi kom hit sent pa kvallen sa vi har inte sett sa mycket an men dom slovenska invanarna ar snygga som tusan. Vi bor i ett stortstort hus som rymmer 600 pers, det ar ett gammalt studentboende for collegeare. Fult som stryk och lakanen har ost-monster. Men frukost ingar och jag at tills jag spydde. Nu har vi fixat resten av var tid i Europat, inatt blir det munchen sen blir det amsterdam sen bli det Sverigeland!! Nu ska vi ut och kolla in omgivningen och aka hiss pa ett berg.
 
For er som jag lyckats lura i att jag ska flytta forsta juli kan jag tala om att det var en ren och skar logn. Forsta augusti blir det. (kan aven visa sig sedan att detta ocksa ar bag men just nu ar det sanning. Overlevnadssanning.


Nu ar vi i paradiset ta mig tusan

Kroatien ar allt vi nagonsin dromt om. Vi bor i en liten by 40 minuter utanfor chatermeckat split. Vi ar mycket nojda med att i stort sett inte traffa en enda kotte forutom nagra foalskade eller mindre foralskade par som bor pa villa sanja precis som vi. Vi har 50 meter till havet. Havet ar varmt! och vi betalar 75 spann natten for kalaset. Vi har en mammi som skoter stallet. Hon kan inte engelska sa vi gar mest runt och ler till varandra hela dagarna men det ar ratt trevligt det med. Nu har vi kollat upp nasta resmal som blir ljubjlana, uttala det om ni kan! batarna till italiano var alldeles for dyra men eftersom tagresan mellan split och zagreb som vi reda gjort en gang fast pa andra hallet da ar typ det coolaste man kan uppleva sa ar vi nojda och glada anda.

Budapest!!!

Nu har vi varit  i Budapest nagra timmar. Love thi city. Sa sjukt vackert att man dor, vi har gatt runt stora delar av stan, sett massor av ungrarnas version av Donau som inte innefattar bakisbullar en sondagmorgon. Nu ska vi ut och ata pizza och dricka ol som kostar summor pa hundralappar. Forinter ar en krona delat med 25, helt galet.
Igar gjorde vi Bratislava by night med svenskor vi hittat, en bodde typ i mitt kvarter i Lund. Vi hangde pa garden och drack vin ur flarror for mindre an en euro, sen ol i stan med kypare som aldrig tog betalt sa vi korde springnota, eller ganota kan man ocksa saga. Vi sparade 30 spann var fo de tva olen vi drack. Sen letade vi klubb utanfor karnan. Hittade subclub som var varsta bunkern. Dom spelade teckhno och kings of convenience och vi dansade. Nu ar det min tur i duschen. Puss pa er.

Bratislava och jag ar frisk

Ibland blir saker precis som man vill. Tro det eller ej, det kommer handa aven dig en dag. Pragdoktorn gav mig precis ratt meducin och nu borjar jag kanna mig som samma gamla jag igen. Det ar helt fantastiskt och jag lovar mig som vanligt efter ett tillfrisknande att jag ska vakna upp och vara lycklig for varenda dag jag far vara frisk resten av mitt liv. Det brukar funka typ i tva dagar. Resan hit fran Prag var saklart forsenad sa flickan pa taget som jobbade i tyskland men kom fran osterrike missade sitt bytestag trots att det fanns marginaler pa mycket. Det ar sa det ar att aka tag. Allltid. Man blir valdigt medveten svensk sahar. Man pratar med ALLA sina medresenarer, israelen som reste runt med sin sonson och visade honom det europa han sjalv jobbat i som guide i mangamanga ar. Medhostelenarerskan som lamnat australien for forsta gangen sen barnsben da hon kom dit barnsben. Nu reser hon runt i europa ensam jattelange och kan inte komma hem for hennes bostad ar ockuperad av folk som lanar den. Jag far fortfarande inte dricka alkohol sa hittills ar en ol pa Hamburgs centralstation den enda alkohol vi fatt i oss. Imorgon tar jag min sista antibiotikakur for i Tjeckien kor dom en tablett om dagen i tre dagar istallet for tva om dagen i tio dagar. Kanns osakert. Idag at vi forresten det forsta lagade malet mat sedan i sondags, det smakade ljufvligt.  Gradde, ost och pasta is all you need.

Hamburg by night, sickness by day

Sa var man i Prag. Saker och ting gar minsann aldrig som man tankt. Taghelfvetet sket sig fran forsta borjan. Vi fastnade i Kolding i den danska obygden i tva timmar istallet for bekvama nio minuter. Alltsa blev det inget nattag till Prag fran Hamburg utan 8 langa timmars vantan i Hamburg. Pa McDonalds. Ja, vi tillbringade timmarna mellan 00 och 06 pa McDonalds, de andra timmarna satt vi ute pa marken och drack ol, alternativt tog en promenad runt stationsbyggnaden. Det var ganska manga som korde samma strategi som vi och under sa pass manga timmar hinner man skada ett och annat. Nar vi val befann oss pa ett tag igen sov vi som sma grisar och dem vi skulle dela kupe med gick inte pa forran langt senare. Mina halssmartor som borjat under natten blev varre och till slut orkade jag knappt prata. Stackarstackars Karin. Jag tankte halsfluss och dackad i en vecka men vagade inte saga det. Vart hostel i Prag ar jattejattefint och ligger mkt centralt. Dom var jatteskona sangar och jag tillbrigade timmarna mellan 14 igar och 09 idag i min. Fyfan vad jag bara ville ligga hemma i min egen sang och svettas. Imorse ansag jag det vara dags att ta tag i problemet och ga till doktorn. Jag vill bara bli av med smartskiten. Gissa hur lang ko det var. Ingen. Jag fick fylla i lite papper och inom ett par minuter satt jag inne hos varldens snallaste lakare. Det var en bakteriell infektion som jag hoppats pa sa jag fick antibiotika och en spray som smakar skit. Allt till den mycket blygsamma kostnaden av 600 spann. Hoppas fa tillbaks lite pa min forsaktring dock. Nu hanger vi pa stan och jag mar ganska bra, vill bara ata glass och yoghurt dock, vilkent ju i och for sig inte ar helt ackligt. Imrogon ska vi dra vidare till Bratislava. Puss pa er.


Nu är det på riktigt

Om en timme och femton minuter sitter jag och Karin på ett tåg som börjar rulla rakt in i det okända. Det ska bli så himla spännande!!! Håll koll på bloggen. Jag skriver så fort jag får tid. Puss.

Det börjar bubbla och sprätta i magen

Nu är det lite mer än 13 timmar tills jag och Karin lämnar Sverigeland för Utomland. Min hjärna börjar sakta men säkert återhämta sig från helgens kopiösa alkoholintag och inse att vi ska vara borta i tre veckor och hur stört många timmar det faktiskt är. En evighet. Mest såklart en spännande evighet men lite en himla läskig evighet. Min kropp har precis släppt bakfyllan och jag borde samla ihop mig och mina grejer men det går inte så bra. Mina packningsskills är inte särskilt väl utvecklade, antingen börjar jag en vecka i förväg på grund av uttråkning och uppspelthet eller så är jag så uppspelt att jag helst bara sitter och pratar om det och tänker på det och glömmer resten. Inte ens en endaste låt i ituneslistan känns som lösningen på problemet och då vet jag i ärlighetens namn inte om det kanske är lika bra att ge upp och vänta tills morgondagen..


Bostadslöst

Från och med den sista augusti har jag ingen lägenhet längre. Hoppas Akelius och Heimstaden vill mig väl, annars kan det bli jobbigt. Men hjälp mig vad spännande det är att göra stora förändringar i sitt liv.


Sommaren har tagit sin början

Skolan är overandout. Sista tentan någonsin spikad och jag kan numera skryta med att jag prickat in alla på första försöket. Även matten som krävde alla rätt, slå det om ni kan!
Emma ska få en fin present och jag har ett alldeles nytt ForexVisaelektronkort. Min säng är lika skön att slumra i as ever, Karin en lika underbar vän och fina sms lika vackert att få som det alltid är. Anna räddar min ooriganiserade vardag och nu ska jag snartsnart lämna in den slutgiltiga stötestenen för min tid i Lund. Den stora uppsägningen. Min och Emmas lya kommer inte vara vår juridiskt förrän om lång tid när jag befinner mig i Köln orwhatever. Take a chance on me I say. This is just a lot of bullshit, I tell you. 
Jag gillar att springa men mest gillar jag att lyssna på musik varför mina motionspass alltid fördröjs en timme, rätt låtar måste gås igenom för att finna rätt stämning. En lång runda är lite mer att komma med men en kort runda är lite mer att ta i på. SPRINGA.
Ida är en darling. Så himla fint att inte alltid behöva känna att Lund är ensamstad. Ibland är den bästa staden. Idas vänner bästa vännerna efter mina. I sommar blir det Liseberg för hela slanten om allt går enligt planen.
Öl är en darling och sena telefonsamtal om Carolina Gynnings vara eller icke vara lika så. Min säng är en darling och Feist har fortfarande inte svarat.

FEIST, I LOVE YOU!

Please marry me. Pleasepleaseplease. Jag vet att vi skulle bli lyckliga i Frankrikeland. Vi kan lära varandra att prata franska, bo en stor lägenhet med en alldeles riktig franskbalkong. Jag bakar baguett och du står för konsten.
Svara snarast.
/liza.

Jag skapar tradition

Hädanefter fastslår jag enligt Lizas rikes lag att varenda nationaldag ska firas på liknande sätt som denna. Med en liten klausul (jag vet egentligen inte hur man använder det ordet men man måste våga) för de nationaldagar under mitt yrkesverksamma liv då jag kommer bli tvungen att upprätthålla den svenska sjukvården på en någorlunda fungerande nivå. Dagen började med att jag istället för att gå ut och gå en runda innan frukost stannade kvar i sängen. Tänkte att om jag klättrade lite med fötterna på väggen så räckte det för att gröten skulle bli lite extra god sen. Det funkade sådär. Sen kom modern över som under gårdagens telefonsamtal envisades med att hon skulle hitta hem till mig fotvägen från Lund C, jag tvivlade sådär mycket men man måste ge sina nära och kära en chans. Hon tog en vända runt Tetra Pak men sen stod hon plötsligt utanför dörren. Jag tycker det är bra gjort. Rätt vädersträck hade det ju blivit och nästa gång blir det säkert felfritt. Man lär ju sig som bekant av sina misstag. Eftersom rödaledigadagar tyvärr medför att centrumhandel tar ledigt (hallå, orättvist liksom) så fick det bli Nova. För det enda som är kul är att konsumera. Modern skrapade ihop allt på sin lista. Jag lyckades sådär. Jag gick miste om en sak men köpte en annan som bonus. Tänkte att söndagar nog är rätt dag att leta shorts. Jappjapp. Sen blev det Botaniska trädgården alla blommor var fina men det var äckelpäckelväder så vi köpte Ramlösa på Challes som ligger vid Malmö Nation men trots det så kostade det inte jättedyrt, dom borde passa på att casha från bratsen. Vi åt glass i stora lass. På fel torg där man borde dricka öl. 
Dagen tar inte närmelsevis slut där. Jag har hunnit sova, hämta nästa gäst på stationen, irrat runt på Malmborgs utan att komma hem med något att göra något vettigt av. Sen har jag ta mig fan lyckats gå in till stan en gång till. Lunds stortorg och falafel är ta mig tusan ett lika säkert kort som salt på popcornen. 
Nu är jag alldeles ensam och övergiven men lika glad för det är jag. Imorgon ska jag redovisa mig till finalpoänget på denna termin och sen är det freedom for life. I alla fall för treochenhalvvecka.   

Nu kan det snart inte bli bättre

Det dära livet. Jag kommer med väldigt stor sannolikhet utöka Malmöstad med ännu en nyinflyttad invånare i juli!!!! Jag och min blivande sambo, den fantastiska Emma, var och kollade på värsta schyssta galna färgexplosionslyan. Den ligger i "döden", Malmös utifrån fulaste hus. Det ser ut som ett sjukhus alt. ett charterhotell utifrån. Det har skjutdörrar. Men vi kommer ha utsikt över Debaserkön och KB-kön in case it kommer krypande runt hörnet. Hallen var grön, vardagsrummet var svart, ena sovrummet var svart/lila, det andra var rött. Köket var stort och vitt och fint. Badrummet var handikappanpassat med stödstång vid toaletten och extra stort badkar. Man kan vara två. Ingen kan bli gladare än jag. Lund, I spit on you.

När är det helg igen?

Så känns det hela tiden nu för tiden. Fredagen är över på två sekunder, lördagen på fem och söndagen på i stort sett inga alls. Blekingska i mitt hjärta är tragik det. Minus femton pers på dansgolvet klockan 0.00, låtar från långt innan tidernas begynnelse. Tycker någon fortfarande att Come on Eileen är bra? Själv vill jag gå hem och ensamdansa när den spelas. Hatehatehate. Men trots det är klockan tre när jag kommer hem. Jisus what a waste of personal energy. Due to helgens stora alkoholintag (men mina mått mätt) kommer jag knappt ihåg vad som hände igår mellan 10 och 16 (svaret kan även finnas i att ingenting heller utspelade sig då förutom att min dator fuckade up sig och bidrog till att jag svalde ett kitkat och ett dubbeldaim inom loppet av tio minuter samt gick världens med bakismått mätt längsta promenad med syfte att rädda datorn; musiken, bilderna från slagsmålsdöden. 
Därefter var det dags för cirkusbuss till Malmö. Om ni undrar över namnet på bussen tänk: hjärup, åkarp, burlöv, arlöv, lördagseftermiddag så förstår ni säkert. Som vanligt är uniform the shit och vinylbaren frälser oss med befrielsen från alla slags tankar om att folk skulle vilja dansa till musiken which means att alla låtar som spelas helt enkelt uppfyller det enda kravet; att det ska vara helt sjukt grymt att bara existera i samma rum som musiken vi spelar. And I think they like it. 
En lördag blir inte en söndag utan en efterfest. Såklart. Det finaste av allt är öppenhet. Att kunna mötas en söndagmorgon klockan 5 över minnen från Blümchenkonserten -96 orsomething är vad jag kallar ett nära möte. Malmö blir inte Lund utan en buss. Ever. Att somna i sin egen säng klockan sju på morgonen är inte riktigt livskvalitet tyvärr. Men att göra det till tonerna till Red Sparowes gör det åtminstone mindre ångestfyllt.
En söndag är tyvärr ofta en söndag utan häng vilket jag tycker bryter mot alla mänsklighetens regler. Idag blev det dock både oensamkaffe och oensamgräs. Fint som tusan. 

Nu ska jag ta igen helgens alla tusentals timmars förlorad sömn och drömma om tåg.