små tårar av glädje

om det nu inte var för att jag fortfarande lever med sviterna av gårdagens svävande berusning kanske inte mitt känsloliv hade varit så sprudlande, lättpåverkat. Men mina ögon är fuktiga, visst är dom. Lyckades precis hitta mogwai's (mogwai.co.uk) album "the hawk is howling" som släpps den 22 september. Inte för att jag kommer köpa det mindre för det. Men att få inleda en sensommarsöndag med en modern present till sig själv är nästan hurvackertsomhelst. 

Un-fitness gives me no pleasure

but fitness sure does. De två senaste dagarnas löpning i strålande solsken, löpning som inte avtar förrän muskulaturen inte längre bär, har fått mig att sakna tiden då livet var lite lättare att orka med. Mina två sista år som student hade jag ork att träna 4-5 gånger i veckan (dessförinnan var det mest alkoholtoleransen som övades på). Det fanns aldrig någonting som hette "att inte orka" och som reserv fanns det inte heller någonting som hette "att inte fräscha till sig och orka lite senare om det var så att träningen inte riktigt hamnade rätt i hur jag planerat min dag". Nu för tiden, som hårt arbetande legitimerad yrkesutövare är energi något som ofta befinner sig på minuskontot. Redan på bussen hem känns det som att någon gett mig en injektion stesolid och hemma är sängen mitt knark. Emma är nästan den enda antidoten. När hon kommer hem från jobbet och frågar om vi ska springa till havet och bada går det faktiskt inte att säga nej. Musklerna får improvisera lagrad energi. Annars. Har har inte styrketränat på flera månader trots att det var den största kicken innan. Jag vet inte om några nyårslöften eller "nyveckanyatag-löften" kan råda bot på det. Men jag saknar min kondition, det gör jag. 

I övrigt. Har Friisgatan frukosterat på systrar och bröder, har jag, the K K´s och Z loppisfyndat på returen. Jag investerade i vinylskivor som snart är historia. Djungelboken, Pippi Långstrump och Bryan Ferry. Bland annat. Sen blev det sol i parken på en en filt, alla fick solsting och gick hem och stängde in sig. Men jag knarkar solsken och frisk luft. Det blev så löpning och dålig konsert på debaser. Nu har bollywood intagit mitt vardagsrum och vad natten har i sitt sköte vet ingen än.  

Att hålla sig hel hela helgen

kan vara en så mycket större utmaning än vad man anar. Jag kör varannan helg varannan vatten och varannan helg inget vatten. Denna helgen blir det mycket vatten. Jag vill inte att det ska kännas som att jag sovit i en bergochdalbana hela natten när jag vaknar imorgon. Jag vill njuta av solen och ljuset (jag räknar med brittsommarkänslor nu när väderprognosen lovat det) jag vill vilja äta och köpa skor. Mitt skoförråd är alldeles förbrukat och alltsomoftast finns det ingenting att ha på fötterna utan ikväll som alla andra kvällar blev det mina gamla samvetsskor som är gjorda av nästan-wellpapp alldeles utgångna och trasiga och har sulor som inte skyddar dom stackars fötterna mot krossat glas utan snarare hjälper glaset in i foten. 
Tapas på Plockepinn är bland det bästa malmö kan erbjuda särskilt med för kvällen helt stört vackra em och alldeles efterlängtade malena. inte kanske jättelämpligt som efterträningenmat som det blev idag, jag slukade kronärtskocka med olivolja och citron, sparris med parmesan, quesadilla med färskost, lax med bbqsås samt nästan en hel pommes inom loppet av nästaningentidalls. 
Nästan det bästa med vänner är när de bjuder på äppelpaj med vaniljglass. Det har hänt mig de två senaste dagarna vilket innebär att jag måste ha de bästa vännerna i världen. Igår hängde jag med sötaste lågstadiekidset i Lund och hans fantastiska moder, idag hade the K K´s slängt ihop en paj lagom till att tapasen passerat våra matstrupar så det var bara att dyka upp och bli matad. 
När vi sittdansat tillräckligt länge och var alldeles perfekt värmda av vin beslutades det enhälligt att retro var ett bättre alternativ än brogatan eftersom detta ställe alltid innebär att man blirsuperdängfullochglömmerbortbådevadmansjälvheterochvadskådespelarenhettesomspeladehuvudrollenititanic. ELLER så krävs det att man är exakt så pass full redan när man kommer dit. Jag kastade inte in handduken först så den pokalen fick jag inte med mig hem men när att titta på sina vänner när de röker är den enda aktivitet som erbjuds så känns faktiskt sängaktivitet i ensamhet mer lockande.

Någon stal sommaren och musiken

Inte för att jag på så många sätt, eller snarare inget sätt alls, reklamerat kvällens planerade uniforms-spelning på Debasers uteservering men nu tänkte jag i alla fall beklaga att den svenska sommaren valt att äta upp alla möjligheter att få den malmöitiska befolkningen att utomhuskonsumera öl i strilande regn. Klockan fem i eftermiddags våndades friisgatan över att behöva stå ensamma ute med fem lager kläder och spela skivor endast för egna öron. Klockan sex andades hela kollektivet ut efter ett samtal från gudrun på Debaser om att vi var välkomna över på öl men pengar och skivspelning kunder vi glömma. Nog för att musiken är ett kall men det finns gränser och det är faktiskt lika njutbart i ett hem som i en offentlig lokal. Nu gick vi dock miste om ett nytillskott i jordenruntreskassan (vi väljer att för tillfället unna oss ett ungt naivt sinne som inbillar sig en möjlighet att inom de närmsta åren spara alla pengar från spelningar så att vi kan göra en gemensam jordenruntresa, efter dj-mixerinköp och diverse uniformspåkostade fyllor har vi för tillfället runt 4000 kr i kassan så det kan nog ta ett tag men vi har hopp) men fick en chans att praktisera höstkänslor. Det blev soppa inte på en spik men nästan lika odyrt, kålrot och potaits och morötter och palsternacka. en husmor skulle vara stolt. det blev creme fraiche och rostade hasselnötter och persilja on top. en kulinarisk mästare från 2000-talet skulle vara stolt. Det blev leonard cohen och vilkenkulturkritikersomhelstskullevaranöjdmeddet. Nu tänker ni att det enda som saknas är levande ljus to make the romance complete och jo, det fanns levande ljus. Oktober har spridit sig och blivit tre månader istället för en. 

efter tårt-intoxen

kom vardagen åter. finaste kusinen har firat sin 25 åriga födelsedag som få gjort tidigare. tårta en masse och släktkalas med 100% närvaro, när hände det senast? livet har varit som sju sorters kakor och en av de sorterna stod jag och modern för och bakade biscottis som kusin kan bjuda gäster i sin nya nästanegna lägenhet i finaste malmökvarter. tyvärr var min sociala kompetens tappad någonstans mellan osby och loshult så trots alla mina tidigare erfarenheter av att väderochvindprata gamla släktingar så fick jag inte många ord ur mig igår. stackars mormor. och inte ens bakfylla har jag att skylla på vilket jag haft alla dessa julaftnar då festen den tjugotredje knappt hunnit ta slut innan det fina firandet sätter igång klockan 11 om julaftonsmorgonen. 
Dagens post-arbetsdags-timmar-innan-sömn har varit exceptionellt bra. Äntligen lite kvalitetstid med sambon (nåväl två stycken datorer och en katt trängdes med oss i sängen men quality trots det) fint överraskningssamtal från långtlångtiväg. dessutom har friisgatan äntligen gjort slag i saken och köpt MOGWAIbiljetter till spelningen i köpenhamn den 2 november. fantastiskt ska det bli. 

och så kom livet åter

och jag börjar så smått känna igen min hjärna. gårdagen blev en vilt berusad vind och jag och em var som en stor energifylld virvel på deep. somvanligt är inte klubblivet lika exalterande som jag väntat mig, dansa orkar jag inte göra i flera timmar och det slutade med att jag till och med blev suge på en cigg trots att det var evigheters evighet sedan jag slutade röka. malmö är litet och som vanligt är en fredag fylld av möten med tidigare k.o.m.p.l.i.c.e.r.a.d.e. relationer som jag inte orkar artighetsprata med. i vissa extra komplicerade fall inte ens hälsa på. jag gick hem och underhöll hårt arbetande kollegor på internet istället, jag tyckte dom förtjänade det.
skåne är ett helfvetesregnhål idag och jag ligger hemma hos mamma och blir matad med näringsriktig mat. så skönt att slippa ta hand om sig själv.
för att visa att jag, trots min tilltygade hjärna, är en vuxen människa gick jag (gå orkar jag alltid oavsett status) inom designtorget på vägen till tåget och spontanunnade mig en bok av
banksy. tyvärr följer denna dagen i övrigt de flesta bakisregler till exempel att tågresan var en historia av det nervöst lite svettiga slaget och att jag gärna skulle spöat tjejen som satt bredvid mig och på hemsk kristianstadsdialekt pratade alldeles för högt i sin telefon. skitunge.

bara för min egen skull

har man en gång svikit de läsare man med mycket möda och mutor lyckats skrapa ihop är det väl bara att skylla sig själv nu när någon slags längtan efter att skriva lite igen återfinner sig och man står här ensam. det senaste halvårets sammanlagda datortid har jag redan lyckats komma upp i efter 3 veckor med mitt nya underverk, ibooken. shiny-white, kramvänlig och alldeles underbar. om det fanns någon vits alls att ta med den till jobbet, stolt visa upp som kollegorna kommer med sina små bebisar, skulle jag ha det. 
sedan sist. har jag jobbat, blivit ännu några gram visare. varit ledig och för första gången tagit mig över gränsen till norrland. kan tyvärr inte skryta med någon midnattssol eller fjällvandring men de hälsingska stugorna och blåbären är nästan lika bra. förutom den lilla resan har jag mest... jobbat. för att semesterdagar gör sig bra i sparat format och för att jobbet inte är så jobbigt. 
igår kändes det som att jag hade tappat min hjärna. kollegorna håller tyvärr med mig om att så faktiskt var fallet. idag kändes det som att jag fått den tillbaks men att någon hade satt sig på den. kollegorna skrattade lite nervöst. medhållande. inte så konstigt tycker jag med två förståndhandikappade patienter på samma sal som ligger och gapar på en. att man tar lite stryk av det. för att trösta mig själv gick jag hem entimmeoch45minuter tidigare från jobbet och har förutom ett besök på systemet endast legat i min säng och ätit skorpor. för det är jag värd.