inte alls vad jag tänkt mig...

att bloggandet skulle bli en ickeexisterande del av mitt liv bara sådär. Det här är första gången på hela veckan som jag har min dator påslagen. Jag skojar inte, jag har blivit en tant och jag är ganska nöjd med det. Att leva på SYdvenskan till frukost och frisk luft i håret på morgonpromenaden istället för att leva på mejlspamet och tröga siduppladdningar. Jag läser böcker, gärna två samtidigt. En godnattsaga och ett bussfördriv. Allt som känns meningsfullt.
Jag börjar känna mig som en riktig sjuksköterska. På sätt och vis. För jag vet att så inte riktigt är fallet än. Idag fick jag lära mig att defibrillera vid hjärtstopp. Jag fick lära mig att administrera adrenalin och andra läkemedel intravenöst i samband med defibrilleringen. Jag fick veta att sjuksköterskor har bättre koll på hjärtlungräddning än vad läkare har. Att det är vi mer är dem som ska bestämma. Det är läskigt. Jag tycker inte att min lön täcker för det. På måndag börjar strejken, kaoset. Det ännu större kaoset än det redan rådande. Men för att fira att jag ska jobba hela helgen är det fest på Friisgatan imorgon!

Its gonna work out well

Det där arbetslivet. Förra veckan sa P till mig "fan, du dominerar ju på avdelningen!, det går ju hur bra som helst. " Det är precis vad jag vill höra så här i början. Att jag inte är en smärre katastrof som borde stoppas undan på en gammal dammig vårdavdelning för 95åringar. 

I övrigt: Min dator är på inte ens varje dag och vid fall av aktvitet framför skärmen så varar denna i max en halvtimme. Jag försöker hänga med i litteratursvängen istället. Bilda mig. Jobba ihop pengar och så, det viktigaste av allt. BEACH '08. Det har börjat på riktigt nu, arbetet. Igår promenad och joggingtur, idag cykeln till jobbet och ingen födelsedagstårta  till eftermiddagskaffet. Det känns som en bra början.   

La France fantastique

Mitt franska ordförråd är inte ett ord rikare än innan jag åkte till Paris men jag älskar det typiskt franska desto mer. Äventyret började med sjukdom och hagel men slutade i solsken och crepes med choklad. Jag har ärligt talat aldrig ätit så mycket god mat under en och samma helg. Pizza och croissanter, laxpasta och sushi, bananasplit och chokladtårta. Jag har sällan sett så mycket vackert. Vårt hotell var litet och pittoreskt och hissen rymde knappt en resväska. Frukosten var mer öststat än kontinental. 30minuters kokta ägg, yoghurt som aldrig varit i närheten av en ko, extra vitt bröd. Bara sylt att lägga på det vita brödet. Jag har köpt cericerosa skor och en lilla svart klänning, inte lika fin som de coco brukade bära men ändå en liten tidlös svart.

And this is Paris from my point of view.

image37

Louvren


image38

Notre dame. techno.


image39

Utsikt från Musee D'Orsay


image40

Mars winterstyle.
 

image41

O holy heart


image42

Where it allt ends.