Farväl älskade

Hugin Chic har hastigt ryckts ifrån mig och lämnat mig i stor sorg och saknad. Efter många års trogen tjänst släcktes hennes liv igår genom ett allvarligt propellerbrott som orsakade alldeles för stora inre blödningar.

Begravningsakt hålls i kretsen av de närmast sörjande.

hugin chic
Frid var med dig.

Skifte

Igår hade jag min första praktikdag på ny avdelning. Nu är det akutsjukvård på en mycket lägre och mindre akut nivå är det varit tidigare. Herregud vad min sociala kompetens sätts på spel av att gå fram och tillbaks till olika arbetsplatser på det här viset. Käckhet så det förslår. Allt för att bli accepterad. Snart är det dessutom dags att börja slåss för en plast i gänget på KAVA också. Pust.
Frustrerande att byta handledare och ingen som vet vad man går för "har du varit med och tagit blodprov innan?" "Eh, ja, jag har tagit blodprov kanske 50 gånger minst". Tänk att jag rätt och slätt sitter ihop med en och samma person 32 timmar i veckan i 6 veckor. Trivs man inte med varanda lär det ju vara det största helvetet man kan uppleva. Men jag tror att jag och Ingela ska komma riktigt bra överrens.
Igår träffade jag en av de där personerna man måste förneka att de finns för att våga leva sitt liv som man känner för. Han hade de flesta sjukdomar och käkade väldigtmycketläkemedel. Han tyckte det var OK att köra lastbil proppad med piller även om det kunde innebära att han hade lite problem med att hålla rak kurs. Skrämmande. Och han är ju inte direkt den enda..
Igår kände jag doften av nyklippt gräs för första gången denna vår. Det rusar i kroppen och jag kan känna mig alldeles lycklig av bara en sån liten sak. Lite löjligt men ändå fint på något sätt.


Storstadsweekend på svenska

Fredagens praktik slutade i kaos. Alla patienter som kom in hade extra stora hjärtinfarkter eller alldeles särskilt dålig lugnkapacitet, alternativt en kirurgisk sjukdom vid sidan av det medicinska, som extra grädde på moset. Jag satt och väntade på min slutbedömning i två timmar innan vi beslutade oss för att det var lika bra att ge upp och låta fröknarna handledare jobba istället. Väl hemma var jag beredd att acceptera att total utmattning skulle vara det som slutligen tog livet av mig, där och då. Men som lite bot och bättring kom Fanny över och delade min ärtsoppa med mig och gav mitt hjärta fortsatt kraft att arbeta.
Som vilken hårt arbetande student eller arbetare som helst är lediga helger ingenting man slösar med utan tar tillvara varje sekund av. Således åkte jag till Malmö i fredags kväll för att tillbringa de kommande 48 timmarna i denna fantastiska stad som förhoppningsvis är min hemstad inom en inte allt för avlägsen framtid. Darling cree och Karin hängde med hem till Emma där det väntades förfest med snackoch allt! Målet för kvällen var Moriskan som slog på stort med tvådansgolvsklubb. Sorgligt nog hade mna kunnat klämma in samtliga besökare i min lilla lya vilket gjorde två dansgolv till ett enormt överflöd av outnyttjat golvutrymme. Vi valde bullar och sömn istället och lät alla andra fixa festen.
Lördagen bar med sig höga förväntningar om sol, som även infriades, det vet ju alla som läser det här. Svensk vår skojar man inte om. Däremot var det väl ingen som hade väntat sig att det skulle blåsa så att man nästan hamnade i kanalen när man gick över bron för vatten. Dock är storm ingenting som hindrar en shoppingtur så jag och Emma tog en tur och shoppade som om vi hade vunnit 25 000 kr i månaden i 25 år på Trisskrapet i Tv4. Jag fann mig en "talkingwatch" som talar om vad klockan är när jag trycker på en liten knapp så jag slipper bemöda mig med att titta på den. Mycket energisparande må jag säga. jag införskaffade även en liten röd blusajävel på UFF som i kombination med min av mig själv i egen hög person nyskapade frisyr får mig att se ut som en prins. Modern könstolkning kallar jag det. Lördagens utgång ser ut som följer: 1: mat. 2: tempo 3:kbkö 4: jeriko-titta-på-kön 5: titta-på-kb-kö 6: bodoni 7: kbkö 8: kb-titta-på-spektakel 9: donau 10: glömma bort att äta donaubulle 11: sova. 
Idag har det blivit kaffe vid kanalen utan att riskera att hamna däri. Därefter våfflor, det ska ju så vara en dag som denna, annars blir man väl anklagad för landsförräderi. Därefter vad jag och Karin på upptäcksfärd i okända Malmöområden men det mest spännande vi hittade vad godis på Videomix och chips på Nära dej. Därefter tittade vi på six feet under och gladde oss åt att det är sista säsongen så man slipper detta himla elände snart. Nu är glada helgen slut och det är dags att bruka allvar igen om alldeles för få timmar. 

Fy fan för mig min svikare

Ikväll hoppade jag av Blekingska nationens seniorskollegium. Alla saker som ska få plats i mitt liv framöver och alla 24 timmar som vägrar bli några till. Jag orkar inte ens tänka. Det går inte att börja ett nytt jobb och inte jobba. Borgarna skär ner och om ett år vill jag ha ett jobb. Det gäller att redan nu visa vilka goda kvaliteter jag har att erbjuda den svenska sjukvården. Jag känner mig dock som det största jävla arslet den här sidan Atlanten. Nationen som det redan går dåligt för och alla människor som får göra det jag inte längre vill göra. Och dom är ju inte direkt oupptagna heller. Men jag vill inte att varenda timme av min vakna tid ska vara fylld av stora MÅSTEN och jag vill inte bränna ut mig året jag fyller 30. Så är det bara.
För övrigt har jag nog fått i mig fyra gånger antalet rekommenderade kalorier på en dag. Mycket chokladbanankaka blev det på mötet och många skivor av min alldelesalldeles nya fina Wästgöta klosterost har det också blivit. Men nu är jag rund och glad mitt i all misär åtminstone. 


Sommarjobb!

I think it's fixed. Förhoppningsvis kommer det bli mycket tarmar för mig i sommar. Eller, det blir med mycketmycket stor sannolikhet mycket tarmar för mig i sommar. Har varit på KAVA ( kirurgisk akutavdelning) idag på intervju och jag tror att Birgitta föll för mig. Om hon inte får veta på omvägar att har är psykopat så kommer hon bli min chef i sommar. Jag tror jag ska se till att göra mina fyradagars praktikveckor till sjudagars sjukhusveckor ett tag, introduceras, så jag kan börja gå in timmar sen. Jag är peppad på att jobba och det har ta mig tusan aldrig hänt innan. Jag kommer dessutom ha den sämsta lönen någonsin. I love sjukhus.

Jag kan inte andas

Min fina blekingskalya som jag för ett år sedan nästan älskade till döds får mig numera att kvävas. Det känns som att väggarna ska ramla över mig.
Tillbringade söndagen hos lovely Karin i Malmö och hade lust att kedja fast mig. Aldrig mer återse Lund. Allt är överspelat, korridorsfest i lördags upplevdes som tonårsfesterna för sju år sedan. Studentlivet är över. Jag blir paralyserad av min tillvaro, det är inte ens trevligt att vara hemma och ledig längre. Jag vill vara ledig och hemma någon annanstans. I Malmö. Jag är ledsen Lund, men jag hatar dig.
För övrigt. Söndagshäng är det nya svarta. Så himla mycket trevligare att äta pizza med vänner än pizza ensam. Det här måste bli tradition.

En arbetare

är jag. Med fredagskväll som innebär Friskis och hemmabakad pizza och lördagskvällar som innebär USiL och sallad ur plastburk. Jag vet inte om det skrämmer mej eller ej. Att detta är min framtid. Att inte självklart kunna ägna sig åt det som är kul och spännande under helgerna utan inbland tvingas vara den som står utanför och tittar på. Fast jag får lika mycket ångest över att tänka på måndag-fredag arbeten också. Att måndag morgon alltid innebär att ha fem dagars arbete kvar.
Lördag förmiddag och det finns tusen saker jag borde göra istället för det här. Men det är ta mig tusan helg och det enda jag vill göra är att mysa med kaffe och bra musik. Jag vill aldrig bliva stor.

Tillbaks till vardagen

Att komma tillbaks till verkligheten efter en tredagarhelg är nästan som att komma återvända efter tre veckor. Trots att sjukhusaktivitet är bland det mest spännande jag träffat på någonsin tar det emot att traska dit framåt eftermiddagen. Det vore ju så mycket trevligare att hänga i solen och lapa glass. Dock tackar jag högre krafter att jag får uppleva denna dag då jag stundtals under gårdagen trodde att jag skulle avlida i sviterna av alltför högt alkoholintag under helgen. Men jag konstaterar mitt liv som räddat.
Idag har jag träffat en kollipatient med litt gott och blandat vad gäller invaliditet. Man skulle kunna sammanfatta det som att han kommunicerar endast med hjälp av ögonrörelser och detta är ungefär den enda aktivitet han kan ägna sig åt. Kind of boring för honom. En annan man kom in och väntade på döden och hann samtidigt ge oss starka misstankar om vinterkräksjukan och hamnade på isoleringen. Långt efter att jag tillbringat väldigt mycket tid hos honom... Sen kvinnan som vi tyckte var lite gnällig men som senare skickades till en ännu mer akut avdelning än MAVA för att blodproverna visade att hon hade en pågående hjärtinfarkt. Nu vet vi hur det smakar att äta upp sina egna ord. Om åtta timmar och 37 minuter är det åter dags att svida om och nu lyckas jag dessutom se fram emot det. Tror det är det här som kallas rätt karriärval.


La premiére.

Thats it. Jag, Emma och Kerstin har helt enkelt bäst musiksmak i hela södra götaland. Premiär för klubb uniform på Blekingska ikväll. Fast Metro beter sig som att vi redan är kända och nämner oss före stora dansgolvsDJn i sin guide till klubbhelgen i Lund/Malmöregionen. Nästa gång är det vi som får folk att dansa sig lyckliga. Promise. Vi fick ett fan, kanske dags att skaffa sig en mejllista för alla som tycker att det är KBs stora dansgolv nästa som gäller så det slutar vara så jävla mycket högstadiedisco och blir mer hockey.

I love my future

Inte ofta alls jag får tillfälle att yttra dessa ord, kanske är detta första gången. Idag har jag fått ta två blodprov (varav ett på en svårstucken patient och ni förstår inte vilken lycka det är att lyckas!) och vara med när de satte en dialyskateter (kan det heta så?) i ljumsken på en man. Det var läskigt må jag säga. Två gånger stack mr. läkare fel och hamnade i en ärtär. Då sprutar det blod vill jag lova. Tänk att det är såna här fantastiskt spännande saker jag kommer få tillfälle att syssla med under mina arbetsdagar resten av mitt yrkesverksamma liv. überfantastisch. 
Min förmiddag var också i bästa slaget med alldelesalldeles av mig själv, Liza, nybakta bullar till förmiddagskaffet.bullar!


 

Det stora MAllVAret

Idag tog det stora nioveckorsallvaret sitt avstamp. Jag ska nu inte längre ägna mina dagar åt sömniga föreläsningar och lärarförakt. Dagar då kafferasten är den största festen som erbjuds. Nu ska det tas blodprover, sättas PVK, V-sond och kateter. Det ska delas läkemedel, ges sprutor och åkas på undersökningar. I love my universe även om jag aldrig är så vettskrämd som nu.
Idag när jag var på Netto ville mannen före mig i kön köpa 50 st. 200 grams Marabouchokladkakor som var veckans klipp och bara kostade 2 för 20. Jag undrar om han i sin tur hade tänkt sälja dem vidare eller om han bara har en väldigt stor och chokladälskande släkt. Men han fick inte köpa dem eftersom det var max 6 per hushåll som gällde, då nöjde han sin ilsket med sex stycken schweizernöt. Jag skulle inte heller banga ett skafferi med sex chokladkakor i.

Lovely weekend

Min tillvaro har slopat de lugna hemmakvällarna och satsar för tillfället stenhård på att leva ut myten om den hårt festande studenten. Eftersom jag om mindre än ett år kommer lämna denna värld bakom mig för att satsa på den hårt arbetande sjuksköterskans så ser jag ingen fara i att utsatta min lever för en liten prövning.
Lite oroande är att Indigo på Blekingska blivit allt för tätt återkommande, så även i fredags. Men vad gör man inte när Hässleholms enda snyggingar (de bor givetvis inte kvar där) Andreas Tilliander och Johan Karlsson a.k.a Familjen spelar plattor i MITT vardagsrum. Inget ont som inte har något gott med sig och som vanligt kvistar jag hem vid tvåsnåret och är missnöjd över hångelutbudet men nöjd över vetskapen om att jag och mina homies i alla fall var snyggast på dansgolvet.
Nästa fredag kommer bli en fredag att minnas foreverandever. Det är då klubb uniform har sin premiärspelning i Blekingskas källarlokal. Gårdagen ägnades således åt musikmusik och åter musik. Vi vill hitta alla bra låtar och inte missa några chanser att visa vad vi går för. Vi kommer rocka så sjukt jävla fett. I love att gå förbi köer. Igår var det dags igen då Kerstins (en mycket viktig tredjedel av klubb uniform) pojkvän Kalle med vän vände plattor på KBs stora dansgolv. Im on the guestlist you know, and you, youre only waiting. Med risk för att verka dryg. Och det har man väl rätt att vara ibland? Jag tyckte tyvärr att killarna sålde sig lite för mycket till franzferdinand och arcticmonkeys just to please the crowd, när vi vet att de i själva verket mycket hellre skulle spela justice vs. simian, komatrohn eller någon annan fet dansmusik. På riktigt. Min telefon är dock nöjd med KB-besöket eftersom den kom hem ett telefonnummer rikare. But im not telling you who it belongs to.
Idag har jag premiärsprungit i vårvärmerus och ätit åttakronorspizza från Netto som jag peppat som tusan på men den smakade väldigt mycket åttarkonor. Fytusan.

Två väldigt vackra tredjedelar av klubb uniform, Emma och Kerstin:

image10

Att nästan gå in i väggen

Jag förstår inte alla människor i min omgivning som lyckas läsa dubbelt, jobba extra, ha ett förhållande till pojkvän/flickvän och samtidigt vara engagerad till höger och vänster och höger igen i olika styrelsen och organisationer. Jag läser enkelt, har aldrig ens övervägt att jobba extra, tränar och sitter i blekingskas seniorskollegium. Min tid är ändå otillräcklig och min kropp och hjärna strejkar med jämna mellanrum. Igår tyckte jag så synd om Anna som behövde umgås med mig att jag nästan började gråta. Min kropp befann sig i ett obehagligt tillstånd och det kändes som att jag när som helst skulle trilla ihop och bli en liten våt fläck, alternativt ta livet av någon. Väl hemma i min ensamhet kollapsade jag och orkade inte resa mig på jättejättelänge. Jag antar att det är så det känns när man går in i väggen och blir utbränd. Fast tusen gånger värre. Alla omständigheter som kräver och saker man vill och måste göra men som aldrig blir av. Jag undrar hur det någonsin är möjligt att kombinera familj men sig själv. Att ständigt behöva kompromissa. Om sig själv, med sig själv med andra. Jag är inte avundsjuk, alls. På alla dessa människor som ägnar sitt liv åt att vara de upptagnaste människorna i världen.